Producenter

Her kan du læse lidt om vores producenter og deres vingård. Hvis du finder vine på producentens hjemmeside, som du godt kunne tænke dig og den ikke findes i shoppen, så skriv til os.

 
 
Pietro_awards.JPG

Pietro Zardini

Agricola Pietro Zardini

Pietro Zardini ligger i San Floriano i Valpolicella og familien Zardini har lavet vin siden 1800-tallet. Siden 2000 har Giampietro Zardini har ansvaret for vingården. Pietro er meget passioneret vinmager og lægger stor vægt på at producere vin af meget høj kvalitet. Pietro har flere gange fået guldmedalje for sine vine af Mundus Vini. Både hans Ripasso, Rosignol og Amarone har flere år fået guld. I 2012 blev hans bedste vin Leone Zardini 2005 kåret til Europas bedste rødvin.

Om amarone:

Kun de bedste druer vælges og de må ikke være beskadiget, da det ellers kan forårsage mug i druerne. Derfor høstes  aldrig i regnvejr. Druerne lægges i kasser af træ eller plastik i et lag og druerne tørres i 100-130 dage i vel ventilerede rum. Under hele processen holdes øje med at der ikke opstår mug i druerne.

Druerne miste 30-40% af deres initielle vægt. Det er dette der gør det muligt at opnår de høje alkoholprocenter.

De 3 vigtigste druer  er Corvina, Rondinella og Molinara. Der kan indgå andre druesorter (Rossignola, Negrara, Barbera og Sangiovese) dog op til et maksimum på 15%.

Inden for disse 15% kan  5% være andre druer, som dog skal være tilladt eller anbefalet af provinsen Verona.

Pietro Zardini har vundet mange priser i 2017 på hans vine

 
null

Ægteparret Vicentini

Azienda Agricola Vicentini Agostino

Vicentini ligger i Soave i den sydlige del af Veneto området, mellem Verona og Venedig.

Soave er berømt for at lave gode hvidvine og vinene fra Vicentini er ingen undtagelse.

Vinen er virkelig frisk og frugtig. Vinenen produceres hovedsaglig af Garganega druen som er den mest udbredte hvidvinsdrue i Veneto. Der bruges også Trebbiano di Soave druer i deres 'Terre Lunghe'. Denne drue er kendt i Frankrig som Ugni Blanc og meget brugt i Cognac produktionen.

Vicentini laver desuden en helt fantastisk dessertvin, som er lavet på 100% Garganega. Druer plukkes pr. håndkraft i september og tørrer indtil marts. Det betyder at vinen er meget intens og vinen er dyb gylden.

Igen i 2015, 2016 og 2017 har Il Casale - deres tophvidvin fået 3 glas i Gambero Rosso - Flot!

Klik her for at købe Vicentini's vine

 
Merotto_graziano.JPG

Graziano Merotto

Casa Vinicola Merotto

Merotto ligger i den nordøstlige område at Vento, nærmere bestemt i Col San Martino i Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore området. 

Markerne ligger ca. 250 mtr. over havet.

Prosecco laves efter Charmat Martinotti metoden, hvor man bruger såkaldte autoclaver til fremstillingen. Hos Merotto anvendes ingen mekanisk filtrering, hvilket gør at vinen bevare mere frugtsmag og flere aromaer. Vinen opbevares i tanke, hvor rester fra produktionen får lov til at bundfælde sig i tanken. Den rene vin føres over i ny tank. Dettes gøre i alt 3 gange, hvorefter vinen kommer på nye tanke til anden gæring. Her står vinen til trykket er 6 bar. Vinen køles ned til 0 grader og kommes derefter på flaske.

Prøv prosecco som alternativ til fransk champagne. Proseccoen er typisk mere frisk og frugtig end champagne.

Læs her om DOCG regler i Valdobbiadene (på engelsk)

Topvinen Cuvée del Fondatore GRAZIANO MEROTTO har igen, man fristes til at sige naturligvis, for det er en fantastisk prosecco, fået 3 glas i Gambero Rosso for 9. gang i træk. 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020 - imponerende flot! 

Merotto, Cuvée del fondatore Graziano Merotto Brut 2017 - 95 point